Kalastus

Ruotsin tunturit

Minulla on yli 15 vuoden kokemus Ruotsin tunturialueiden harjuksen, raudun ja taimenen kalastuskohteista. Kun haluat kalastaa rauhassa, ilman jonotusta ja niskaanhengittäjiä, niin valintasi on rauhalliset Ruotsin tunturialueet. Reissuillani olen törmännyt vain muutaman kerran muihin kalastajiin.

Kilo+ ruokakalaksi

Tunturijärven kilo+ -luokan ruokakalat

Kalastusmatkat Jokkmokkin ja Arjeplogin tunturialueelle 1-3 henkilöä
Kesto: 3-7 vrk
Majoittuminen: kammi, kota tai teltta

Harrijärvet
Saavutettavuus: helikopterilla
Kalat: harjus, taimen, siika, hauki
Kalastus: kanootista, kelluntarenkaalla tai rannalta
Liikkuminen järvialuella koottavilla kanooteilla (Bergans Ally 15' ja 16,5') tai packrafteilla.

Rautuvedet (järvi/joki)
Saavutettavuus: vaeltaen tai helikopterilla. Talvella moottorikelkalla
Kalat: rautu, taimen
Kalastus: rannalta (kahluuvarustus) tai järvillä myös kanootista. Talvella pilkkiminen.

Kalastusvaellukset
Vaellusta ja kalastusta yhdistettynä sopivasti.
Esimerkki: Vaellusta 30-50 km/5-7 pv, 2-3 pääleiriä, joista kevyellä varustuksella kalastusta leirien ympäristössä ja vaeltaessa tilanteen mukaan. Kalat: harjus, taimen ja rautu
Kalastus: rannalta tai kahluuvarustuksella
Maastot: Pääsääntöisesti helppokulkuista (tunturiylänköä, tunturikoivikkoa, mäntykankaita, korpikuusikoita, suoalueita ja rantametsiä eli kaikkea, mitä tunturilapista löytyy).

Kalastusvaellus (6 pv)

Kalastusvaellus suuntautuu Arjeplogin tuntureille. Vesistöissä esiintyy kilo+ -luokan harjusta ja useamman kilon taimenta ja jos onni on myötä saattaa siimat saada tosi kireälle. Alla muutamia maisema- ja saaliskuvia aikaisemmilta vaelluksilta.

Kilo+ harjuksia tuikilla...

Jokimaisemaa kakkosleirin tuntumasta.

40 senttinen taimen on sopiva päiväpala

... ja syönnillä.

Jokimaisemaa kakkosleirin tuntumasta.

Kilo+ harjukset ykkösleirin viereltä.

Vaelluksen kokonaispituus on noin 50 km, päivämatkat n. 10 km. Kalastus tapahtuu pääsääntöisesti leirien ympäristöissä ja vaeltaessa taukojen yhteydessä sopivissa paikoissa.

Vaellukselle otetaan maksimissaan 4 henkilöä, jotta luonnonrauha ja kalastusolosuhteet säilyvät kaikille nautinnollisina ilman jonotusta ja niskaan hengittämistä. Vaelluksen hintaan sisältyvät: kuljetusmahdollisuus (meno-paluu reitillä Taivalkoski - Oulu - Arjeplog), kalastusluvat, maastopäivälliset, opaspalvelut kuumille kalapaikoille.

Vaellus soveltuu erittäin hyvin kaveriporukalle, kahdelle parille tai yksinäiselle kulkijalle, kenellä ei ole kaveria reissuille. Vaellukselle on helppo yhdistää myös valokuvauksen, jos kalastus ei ole juuri sinun kuumin juttusi.

Lisätietoja kalastusvaelluksesta saat kilauttamalla Karille 044 997 6887.