Luonnossa liikkuminen

Vaellukset

Vaelluksella Arjeplogin tuntureilla.

Opastetut vaellukset Suomen tai Ruotsin tuntureille, siellä sielu lepää ja akut latautuvat.

Yhdistämällä vaellus toiseen mieleiseen aktiviteettiin, kuten valokuvaus, kalastus, melonta tai muu luonnonseuraaminen on nautinto vielä suurempi. Vaelluksillani käytän paljon aikaa luonnon tarkailuun: tärkeintä ei ole kilometrit, vaan nautinnot. Ryhmäkoko vaelluksilla: 2 - 6 hlöä

Melonta

Melontaretki Simojoella.

Melonta on hieno kesäinen harrastus, joka sopii lähes kaikille. Meloessa pääset liikkumaan hyvin äänettömästi ja nauttimaan luonnonrauhasta sekä joki- että järvireiteillä.

Kesällä 2018 valmistui Länsi-Lappiin Yöttömän yön melonta reitti, jonka varrella on neljä jokea (Aalis-, Kontta-, Tengelön- ja Torniojoki) ja 12 järveä tai lompoloa (suurimmat: Aalis-, Kontta-, Lanko-, Mieko-, Lohi- ja Portimojärvi). Reitiltä löytyy kaikentasoisille melojille omaa tasoa sopivia jaksoja.

Lumikenkäily

Liikkumisen riemua lumikenkäillen.

Lumikenkäily on talvinen luonnossaliikkumismuoto, jota voit harrastaa niin erämaa- kuin kaupunkimaisemissakin. Kenkäillen pääset nauttimaan luontoelämyksistä ikään, kokoon tai kuntoon katsomatta. Lumikengillä liikkuminen on lähes äänetöntä ja voit kokea näin talvisen metsän hiljaisuuden ja rauhan.

Lumikenkäily on erinomainen työyhteisön, opiskeluryhmän tai kaveriporukan yhteinen nautintotuokio luonnon helmassa. Tietenkin nokipannukahvilla tai ruokailulla kruunattuna.

Umpihankihiihto

Pakkaspäivä tammikuussa.

Umpihankihiihto on hieno tapa saada talvisia luonnossa liikkumisen elämyksiä: edessä puhdas hanki ja takana uusi latu, vaikka taajamien tuntumassa.

Otsikko

Yksi vaellus kaksi Ruotsin kuvankaunista kansallispuistoa.

Packraft-vaellus vie sinut vaeltamaan/melomaan keskelle Ruotsin Lapin syrjäisintä erämaata Sarekin ja Stora Sjöfalletin kansallispuistoihin, Lapponian maailmanperintöalueelle. Sarekin alueelle tyypillistä ovat korkeat, jyrkkärinteiset ja terävähuippuiset vuoret, kapeat laaksot ja kuohuvat joet. Suurin osa alueen laaksoista on puurajan yläpuolella olevaa tunturiylänköä, missä on helppo vaeltaa. Melonta tapahtuu sekä järvi- että jokivesistöissä.

Vaelluksen kesto 7 vrk ja kokonaispituus on noin 80 km, päivämatkat 10-20 km. Vaelluksen osuus n. 50 km
ja melonnan n. 30 km, reitttivalinnasta riippuen.

Osallistujamäärä 4 – 6 henkilöä (vaelluksen toteutus väh. 3 hlö)

Vaellus soveltuu erittäin hyvin kaveriporukalle, kahdelle parille tai yksinäisille kulkijoille, joilla ei ole kaveria reissuille. Vaellukselle on helppo yhdistää myös valokuvauksen.

Hinta: 690 €/hlö, 600,00 €/hlö (oma packraft varusteineen)
Vaelluksen hintaan sisältyvät: opaspalvelut ja packraft varusteineen (mela, vesitiivis varustesäkki,
melontaliivit ja –kypärä), majoitus mökissä/huoneistossa 1 yö, venekuljetus.

Tiedustelut puhelimitse tai sähköpostilla. Ilmoittautuminen 23.6. mennessä.