Metsästys

Yli 40 vuoden metsästäjäkokemuksella ....

Kanalinnun metsästys suomenpystykorvalla

Piki ja metso syksyllä 2016

Kanalinnun metsästyksen nautintoa kansalliskoiramme suomenpystykorvan kanssa. Suomenpystykorva liikkuu kohtalaisen laajalla alueella käyttäen tehokkaasti tarkkaa kuulo- ja hajuaistiaan etsiessään metsäkanalintuja joko puusta tai maasta ja löytäessään karkottaa sen puuhun. Kun suomenpystykorva on havainnut linnun puussa, alkaa haukku ja metsästäjän jännittävä lähestyminen haukulle. Se on sitä jotakin, mistä kokenutkin metsästäjä saa musiikkia korviin ja sykettä suoniin. Metsästyskavereina rinnallani kulkevat suomenpystykorva uros Retki-Rekun Piki, joka on jo nuorena osoittanut erinomaisia kykyjä linnunhaukkujana. Harkittuja pudotuksia matkan varrelta on kertynytjo kymmeniä. Pikin kaverina on kulkenut muutaman syksyn Loukkaharjun Piitu, jonka haukuista on jo saatu mukavasti pudotuksia.
Mahdollisuus myös opastettuun metsästykseen tai koirankoulutukseen asiakkaan omalla koiralla. Ota yhteyttä yhteystietolomakkeella, sähköpostilla tai kilauta, niin suunnitellaan yhteinen jahti- tai koulutustuokio sinulle parhaiten sopivalla tavalla.

Metsästys Ruotsissa

Toppjakt, metso ja Kivirakan Huugo

Yli 10 vuoden kokemus Arjeplogin, Gällivaren, Pajalan ja Övertorneån alueista.

Ruotsissa metsäkanalinnun metsästys alkaa 25.8. ja toppjakt 16.11.-30.1., jolloin saa metsästää vain ns. mustia lintuja eli ukkometsoa ja uros teertä.

Vuosittain hyvissä ajoin kesällä alan tiedustella maastojen lintutilannetta, joten asiakasmaastoissa on aina tiedossa lintuja.

Metsästys Koillismaalla ja Kainuussa

Huurteinen pakkasaamu teeren syyssoitimella

Taivalkoskella ja Koillismaan maisemissa olen metsästänyt yli 40 vuotta ja tunnen alueet erittäin hyvin, niin maastojen kuin lintujenkin osalta. Varmoja pyyntialueita löytyy huonoinakin lintuvuosina.
Sekään ei ole ongelma, ettet saa valtion maille metsästyslupia. Käytössäni on hyviä yksityisalueita.

Kiinnostaako päästä syksyiselle teeren soitimelle kokeilemaan onnea?